FoodieBlogroll

miercuri

Blat de pizza/Pizza cu de toate

Cel mai simplu blat de pizza nu contine lapte si unt ci este un banal aluat de paine si se poate face si imediat daca nu mai este rabdare sau cel putin asa l-am facut eu.Cantitatile de mai jos sunt pentru vreo 4 pizza foarte mari de obicei cam ajunge un sfert din cantitate sau jumatate:

http://www.cevabun.ro/aluat-de-pizza/


Eu folosesc urmatoarele cantitati pentru 2 pizza de 32 cm

500 gr faina sau putin mai mult depinde de faina insa
25 gr drojdie proaspata
putina sare
putin zahar
2 linguri ulei
1 pahar apa calduta

Se face un aluat de inceput cu drojdia putina apa , 2 linguri faina si zahar.Se lasa la loc cald o perioada.Apoi se adauga restul ingredientelor si se face un aluat care nu se lipseste . Am vazut si variante in care se pune sarea de la inceput si unele in care se pune mai apoi deoarece spun ei nu e bine sa intre in contact sarea si drojdia.








 


Toppingul este la alegere , eu folosesc de obicei o cutie de 400gr ciuperci taiate, o bucata buna de cascaval ras, un gogosar taiat felii si putin sos de tomate iar condimentele sunt dupa gust, exista si condiment de pizza care e chiar bun si uneori mai adaug si cateva sute de grame de sunca feliata dar nu intotdeauna .
Iese cam asa :



cateva retete de pe la noi cu de toate

Cum se framanta aluatul





am ajuns la pizza cu gorgonzola si pere sau piersici








Placinta dobrogeana

De obicei este o placinta cu branza din foi de placinta scaldata in iaurt . Am incercat-o la Cora in Constanta dar sincer nu prea era reusita fata de cum ar fi trebuit sa fie si mai ales la mama ei acasa ,dar in rest e o reteta buna pentru placinta cu branza .Nu cred ca poate fi vorba de placinta creata sau mocaneasca care e cu totul altceva , poate exista insa undeva si denumirile acestea.

http://www.pokhas.com/retete-culinare/retete-patiserie/169-placinta-dobrogeana

http://costachel.ro/placinta-dobrogeana/

http://www.dietetik.ro/adevarata-placinta-dobrogeana/3108.html

ceva asemanator dar nu e aia originala cu foile facute acasa




Gnocchi

Reteta italiana


Am incercat o varianta care era scrisa pe cutia cu gnocchi

Reteta de pe cutia cu gnocchi de la Casa Cecconi:500 gr gnocchi,300 gr carnaciori,4 rosii,3cepe,2 catei de usturoi,3 linguri de ulei,80 gr parmezan,10 frunze de busuioc(aici era doar uscat ), sare si piper.Preparare:fierbeti gnocchi in apa cu sare cat timp scrie pe ambalaj.Se curata si se toaca cepele si usturoiul.Indepartati apoi pielita carnatilor , zdrobind carnea intr-un bol.Incingeti ,intr-o tigaie adanca uleiul si rumeniti putin carnea zdrobita a carnatilor, timp de 5 minute la foc tare, amestecand ori de cate ori este nevoie.Adaugati usturoiul,ceapa, sare si piper.Prajiti inca 3 minute, adaugand pulpa rosiilor, jumatate din busuiocul tocat si lasati sa fiarba cu capac timp de 20 minute , la foc moderat.Scurgeti si rasturnati intreaga cantitate de gnocchi in tigaie , amestecati si asezonati , dupa gust.Serviti cald , presarand restul de busuioc si parmesan.Asta a fost pe cutie nu e reteta mea. 


http://ricette.giallozafferano.it/Gnocchi-di-ricotta.html -Asta e gnocchi cu ricotta-



Apoi varianta cu piept de pui tot de pe cutia cu gnocchi de la casa Cecconi
Reteta :500 gr gnocchi , un piept de pui sau curcan, o cutie rosii decojite(cubulete ), un gogosar, o lingurita condimente (dupa gust), piper, sare, 3 linguri ulei masline, 2 linguri de smantana.Preparare: Pieptul de pasare este taiat in cuburi mici si pus la prajit in uleiul de masline.cand este aproape gata , se adauga un gogosar taiat felii subtiri si se continua prajirea inca 5 minute, dupa care se adauga o conserva de rosii, condimente, sare si piper.La final se adauga smantana si gnocchi care in prealabil au fost fierti in apa cu sare si se mai tine 5 minute la foc mic.


cu gorgonzola si ciuperci cu gnocchi facuti in casa :)






http://blog.giallozafferano.it/soniapasticciona/gnocchi-ai-funghi/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=blog+giallo+zafferano

http://blog.giallozafferano.it/kissthecook/gnocchi-di-patate-della-mamma/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=blog+giallo+zafferano

http://blog.giallozafferano.it/peccatodigola/gnocchi-alla-romana/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=blog+giallo+zafferano

http://ricette.giallozafferano.it/Gnocchi-alla-romana-pasticciati.html





http://www.chechef.it/forum/primi/65830-sformato-di-gnocchi.html

http://blog.giallozafferano.it/maniamore/gnocchi-di-ricotta/

http://ricettosando.blogspot.com/2011/10/gnocchi-alla-ricotta.html

http://myfavoritethings-miranda.blogspot.com/2012/05/gnocchi-sweet-corn-arugula-in-cream.html

GNOCCHI AL POMODORO-sursa  https://www.facebook.com/pages/Il-paradiso-del-gusto/374606892551131
X 4 pers
500 gr di patate, 100 di farina, sale, 2 kg di pomodori maturi, 1 cipolla, basilico, olio evo.
lessate le patate con acqua. sbucciatele e passatele a setaccio (quello con i buchi grossi..), unite la farina, salate e impastate con le mani fino ad ottenere un impasto piuttosto compatto. prendendo l'inpasto poco x volta, mettetelo sul tavolo da lavoro e formate con le mani, arrotolando, un cordoncino lungo, tagliate questo cordoncino in tanti pezzetti lunghi circa 3 cm ciascuno, poi con l'aiuto di una forchetta, passate i pezzetti sulla forchetta dandogli la classica forma rigata degli gnocchi. cuocete in acqua bollente leggermente salata, x 2/3 min.
x preparare il sugo, tagliate il pomodoro a pezzi, unite cipolla, basilico, sale, olio, fate cuocere tutto insieme x circa 40 min, poi passate il tutto dal setaccio fine. con questa salsa di pomodoro fresco condite gli gnocchi, spolverate di parmigiano e buon appetito



http://www.phamfatale.com/id_1448/title_Sweet-Potato-Gnocchi-Recipe-with-Cooking-Video/

http://ilmondodiannaki.myblog.it/archive/2012/05/31/gnocchi-alla-sorrentina.html

Vitel

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese