FoodieBlogroll

sâmbătă

Prajitura Cehoslovaca/Brath

Eu o stiu din copilarie ca fiind prajitura Cehoslovaca , mai nou apare ca fiind prajitura Brath , dupa ingrediente cred ca e aceeasi :

Prajitura cehoslovaca/Brath

Reteta de la mama din caiet:

Blat:
6 albusuri se bat spuma , apoi se pun 140 gr zahar( 5 linguri) tos si se mai bate pana nu se mai simte zaharul.Se pun apoi 6 galbenusuri , 6 linguri de nuca (prajita si apoi macinata) si 3 linguri de faina si o lingurita de praf de copt.Se coace pe hartie de copt unsa,  la foc potrivit.
Crema :
200 gr unt
150 gr zahar pudra
2 oua
50 gr nuca
2 lingurite ness
Se freaca untul cu zaharul si se pune pe rand cate un ou( intai albusul) , se pune apoi nuca si la sfarsit cafeaua.
Crema se adauga peste blat.
Glazura:
100 gr ciocolata menaj se topeste cu 70 gr unt si se amesteca pana se raceste potrivit ca sa se poata turna peste prajitura.



o alta varianta






2 comentarii:

  1. Se pun ouale crude ?Nu cumva se face crema pe aburi si apoi rece se adauga la untul frecat?- zic si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se pun pe nici un abur, sunt cat se poate de crude ouale si nu e prima reteta cu oua crude, la fel e si la tiramisu de exemplu daca se respecta reteta originala . Este inca un link cu aceeasi prajitura la inceput daca nu iti convine asta care o am eu si culmea si aia e tot cu oua crude

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese