Rulourile pot sa fie de mai multe feluri, cele clasice sunt din aluat de foietaj si apoi sunt umplute cu diferite creme sau frisca .O modalitate de preparare se poate vedea mai jos in imagini detaliate.
Rulouri
Cam asa arata homemade din aluat de foietaj de la magazin si coapte in cuptor ceva vreme la foc nici prea mare nici prea mic.
Sunt umplute cu frisca deoarece nu au avut timp sa mai astepte crema de vanilie sau de bezea pentru ca au fost mancate.Poate data viitoare au mai mult noroc.Oricum toata munca e sa gasesti formele ca de acolo e foarte simplu.
Aici sunt formele cu care le-am facut :
http://totceimiplacemie.blogspot.com/2012/02/al-doilea-post.html
http://mancarurisimple.blogspot.com/2012/02/rulouri-de-foietaj-cu-crema-de-vanilie.html
http://www.chechef.it/forum/piccola-pasticceria/65630-cannoli-di-sfoglia-con-crema-pasticcera.html
Varianta cu conuri
http://gurmandino.ro/2012/04/03/conuri-din-foietaj-cu-crema-de-vanilie/
alta varianta:
Rulouri
Cam asa arata homemade din aluat de foietaj de la magazin si coapte in cuptor ceva vreme la foc nici prea mare nici prea mic.
Sunt umplute cu frisca deoarece nu au avut timp sa mai astepte crema de vanilie sau de bezea pentru ca au fost mancate.Poate data viitoare au mai mult noroc.Oricum toata munca e sa gasesti formele ca de acolo e foarte simplu.
Aici sunt formele cu care le-am facut :
http://totceimiplacemie.blogspot.com/2012/02/al-doilea-post.html
Aici au fost umplute cu crema de vanilie descrisa mai amanuntit aici in varianta lu' mama http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4301256289884064482#editor/target=post;postID=2992881664367852840
Alte variante:
http://www.chechef.it/forum/piccola-pasticceria/65630-cannoli-di-sfoglia-con-crema-pasticcera.html
Varianta cu conuri
http://gurmandino.ro/2012/04/03/conuri-din-foietaj-cu-crema-de-vanilie/
alta varianta:
involtini golosi-
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=356594331061359&set=a.181198991934228.56047.178115188909275&type=3&theater
60g di burro a temperatura ambiente
120g di zucchero
3 albumi
70g di farina
6 cucchiaini di burro fuso (lasciato intiepidire)
Lavorare il burro a temperatura ambiente con lo zucchero fino ad ottenere un composto spumoso, poi aggiungere uno per volta gli albumi e amalgamare. Unire la farina setacciata e mescolare, ed aggiungere per ultimo il burro fuso intiepidito. Amalgamando otterrete un composto piuttosto fluido, liscio liscio, quasi bianco. Distribuite a cucchiaiate su carta da forno e stendete in modo da ottenere dei cerchi (circa 8-10 cm di diametro) aiutandovi con il dorso di un cucchiaio. Infornate 6 minuti a 180°, sfornate e velocemente staccate le cialde dalla carta da forno e arrotolatele intorno a bacchette cinesi o affini (io oggi ho usato il manico di due pennelli abbastanza sottili che uso in cucina).
farcire con crema o nutella o crema di ricotta o come più gradite ma al momento di servire ;O)
60g di burro a temperatura ambiente
120g di zucchero
3 albumi
70g di farina
6 cucchiaini di burro fuso (lasciato intiepidire)
Lavorare il burro a temperatura ambiente con lo zucchero fino ad ottenere un composto spumoso, poi aggiungere uno per volta gli albumi e amalgamare. Unire la farina setacciata e mescolare, ed aggiungere per ultimo il burro fuso intiepidito. Amalgamando otterrete un composto piuttosto fluido, liscio liscio, quasi bianco. Distribuite a cucchiaiate su carta da forno e stendete in modo da ottenere dei cerchi (circa 8-10 cm di diametro) aiutandovi con il dorso di un cucchiaio. Infornate 6 minuti a 180°, sfornate e velocemente staccate le cialde dalla carta da forno e arrotolatele intorno a bacchette cinesi o affini (io oggi ho usato il manico di due pennelli abbastanza sottili che uso in cucina).
farcire con crema o nutella o crema di ricotta o come più gradite ma al momento di servire ;O)
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