La noi in zona e cunoscut sub denumirea de cremes dar majoritatea il cunosc sub denumirea de cremsnit.Sunt de fapt 2 foi de foietaj cumparate sau facute in casa dupa reteta aluatului de foietaj sau se cumpara aluat de foietaj gata facut din comert si se coace , iar umplutura este o budinca de vanilie sau crema cu vanilie sau crema pasticcera depinde fiecare cum o numeste . Deasupra se presara zahar pudra si gata prajitura.
Exista si alte variante, bineinteles ca la orice prajitura, unii adauga si un strat de frisca peste crema de vanilie.
Denumirea lui adevarata este de prajitura Napoleon, asta e originea :)
Nu prefer budinca in cremes si nici alte semipreparate pt crema si nici foile gata cumparate care au gust de statut.Foile sunt cu aluat de foietaj iar crema e facuta dupa reteta de crema de vanilie a lui mama :)
http://www.retetepentrutine.ro/retete/6-prajituri/562-cremsnit.html
http://caietcuretete.blogspot.com/2011/11/cremes-teoria-foietajului_06.html
http://mancarurisimple.blogspot.com/2012/02/cremescrempita-si-niste-foietaje.html
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/11/krempita-felii-cu-vaniliecremsnit.html
urmeaza si varianta cu stratul de frisca
http://www.lauraadamache.ro/2009/01/blejska-kremsnita.html
Exista si alte variante, bineinteles ca la orice prajitura, unii adauga si un strat de frisca peste crema de vanilie.
Denumirea lui adevarata este de prajitura Napoleon, asta e originea :)
Nu prefer budinca in cremes si nici alte semipreparate pt crema si nici foile gata cumparate care au gust de statut.Foile sunt cu aluat de foietaj iar crema e facuta dupa reteta de crema de vanilie a lui mama :)
http://www.retetepentrutine.ro/retete/6-prajituri/562-cremsnit.html
http://caietcuretete.blogspot.com/2011/11/cremes-teoria-foietajului_06.html
http://mancarurisimple.blogspot.com/2012/02/cremescrempita-si-niste-foietaje.html
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/11/krempita-felii-cu-vaniliecremsnit.html
urmeaza si varianta cu stratul de frisca
http://www.lauraadamache.ro/2009/01/blejska-kremsnita.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu