Sos Bechamel: Ingrediente( 4 portii) :4 linguri unt (margarina), 4 linguri faina, 1/2 l lapte, 1 lingura parmezan, nucsoara, piper macinat, sare.Mod de preparare: Se pune untul la incins si se presara faina.Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.Deasupra se presara parmezan.
Sos Bolognese:Ingrediente(4 portii) :400 gr carne macinata , 500 gr rosii decojite, 250 gr rosii passata,3 linguri ulei de masline, o ceapa, un morcov ,2 catei de usturoi tocati, piper,sare, salvie,rozmarin.Mod de preparare:Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline.Se adauga carnea macinata si se lasa la prajit , apoi se adauga rosiile.Se adauga 2 polonice de apa sau de supa de legume si se lasa pe foc timp de 45 minute .Se condimenteaza , dupa gust, cu sare, piper,salvie si rozmarin.
Foile de lasagna se utilizeaza fara o fierbere anterioara.
Aici era prea fierbinte si nu prea statea dreapta :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu