FoodieBlogroll

sâmbătă

Lasagna-varianta de pe cutia Monte Banato

Mod de preparare:Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.Se unge tava , se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de lasagna.Se continua asezarea pe straturi.Peste fiecare strat se presara parmezan.Deasupra se toarna sos Bechamel si cateva bucati de unt , apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu.Se pun la cuptor la 180 grade timp de 20 minute dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Sos Bechamel: Ingrediente( 4 portii) :4 linguri unt (margarina), 4 linguri faina, 1/2 l lapte, 1 lingura parmezan, nucsoara, piper macinat, sare.Mod de preparare: Se pune untul la incins si se presara faina.Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.Deasupra se presara parmezan.
Sos Bolognese:Ingrediente(4 portii) :400 gr carne macinata , 500 gr rosii decojite, 250 gr rosii passata,3 linguri ulei de masline, o ceapa, un morcov ,2 catei de usturoi tocati, piper,sare, salvie,rozmarin.Mod de preparare:Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline.Se adauga carnea macinata si se lasa la prajit , apoi se adauga rosiile.Se adauga 2 polonice de apa sau de supa de legume si se lasa pe foc timp de 45 minute .Se condimenteaza , dupa gust, cu sare, piper,salvie si rozmarin.
Foile de lasagna se utilizeaza fara o fierbere anterioara.


Aici era prea fierbinte si nu prea statea dreapta :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese