http://gurmandino.ro/2013/06/18/tort-cu-blat-alb-crema-diplomat-capsune-si-frisca/
Pentru blatul alb pufos
- albusuri 6 buc. (215 g)- cred ca e mai bine sa fie cantarite decat sa fie 6 albusuri care pot fi de alta greutate , deci 215 gr e mult mai sigur
- faina 65 g
- zahar pudra 50 g
- zahar tos 75 g
- praf de copt 1/2 lingurita
- esenta de vanilie
- suc de lamaie 1 lingura
- un praf de sare
- unt 10 g (pentru uns forma de tort)
Pentru blatul pufos alb: incingeti cuptorul la 180 grade Celsius si ungeti cu unt o forma de tort (24 cm diametru). Faina se amesteca cu cele 50 g zahar pudra, praful de sare si praful de copt.Albusurile bateti-le pana obtineti o spuma aerata. Adaugati, treptat, cele 75 g zahar tos si sucul de lamaie. Puneti si esenta de vanilie , dupa care, amestecand usor cu o spatula (pe verticala), puneti treptat faina cu zaharul pudra. Veti obtine un aluat dens si batos. Puneti-l in forma de tort si nivelati. Bagati in cuptorul incins si lasati circa 25 de minute sau pana cand blatul trece testul scobitorii. Lasati blatul in forma pana cand se raceste total.
Ps Am incercat de 2 ori si de fiecare data au fost exact 25 minute si de fiecare data a iesit perfect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu