FoodieBlogroll

miercuri

Dulce de leche/Confettura di latte/Dulce de leche din lapte condensat neindulcit

Exista o multitudine de variante.As fi vrut sa am de unde cumpara gata facut sau macar lapte condensat indulcit.Singura varianta disponibila momentan in Baia Mare a fost lapte condensat simplu , fara zahar, de la Lidl.

Dulce de leche din lapte condensat neindulcit 
Am incercat prima data fara sa fac nimic decat sa pun o cutie de lapte condensat intr-un vas si am scufundat vasul in alt vas cu apa si l-am bagat la cuptor.Dupa vreo 2 ore nu s-a intamplat nimic.Am aruncat compozitia.Mi-am dat seama ca nu e indulcit laptele si atunci am inceput sa caut o varianta ca sa fac ceva cu celelalte 2 cutiute ramase.
Am gasit o varianta printre niste comentarii de pe un blog si am incercat iar alta varianta.
La o cutie de lapte condensat de la Lidl am adaugat 150 gr zahar( pana la urma iese foarte dulce , probabil data viitoare incerc cu mai putin zahar la cutia cu nr 3).Am amestecat zaharul cu laptele cu mixerul pana am dizolvat zaharul, dupa care am repetat varianta cu vasul pus in alt vas cu apa si bagat la cuptor.Dupa vreo ora m-am plictist si am zis ca incerc ultima varianta deoarece in afara de o pojghita subtire nu se intamplase nimic.
Era ultima varianta plauzibila ca sa nu arunc si a doua cutie.
Am bagat compozitia in cuptorul cu microunde intr-un vas Yena destul de mare cat sa nu iasa afara compozitia deoarece stiam ca vor fi niste procese foarte interesante.
In afara ca a mai durat vreo 20 de minute si ca era sa iasa afara in cuptorul cu microunde alte lucruri rele nu s-au intamplat.De data asta a iesit. Dar n-am stiut cand sa ma opresc cu statul in cuptorul cu microunde. Am vazut pana acum diverse culori ale variantei finale. Azi a iesit dupa cum se vede cam palida culoarea. Data viitoare daca va fi mai putin zahar poate va fi altfel. Dupa ce se raceste devine mult mai vascoasa compozitia decat atunci cand e calda. Gustul e de caramel , a fost foarte dulce chiar( si pentru mine) dar vom vedea ce iese din urmatoarele 3 cutii :) in alte variante.
Oricum o cutie de lapte condensat de la Lidl este 2,99 lei la care se adauga dupa cum am incercat eu 150 gr zahar deci e mai mult decat okfata de variantele cu lapte condensat indulcit care se gaseste doar in unele locatii , dar in Baia Mare inca nu in 2012.Cantitatea rezultata este aceeasi cu cea initiala .


Asta e varianta din lapte condensat la cutie.
Asta e varianta din lapte condensat la cutie.
Urmeaza o reteta de la a la z

Variantele de la noi

http://www.lauraadamache.ro/2010/02/lapte-condensat-sweetened-condensed.html
http://povesticulinare.blogspot.com/2010/10/dulce-de-leche.html
http://www.retete-gustoase.ro/link.php?article_key=197038861&local_session=qJprfoaCnoOUJOA4DGU40klaPBU0H0b1eQLjzMP6MZQ%253D
http://caietcuretete.blogspot.com/2011/02/dulce-de-leche.html

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/04/dulceata-de-laptedulce-de-leche.html

http://blog.giallozafferano.it/gabriellalomazz/dulce-de-leche/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

http://buburuzabubu.blogspot.de/2012/04/exista-multe-metode-diferite-de-cum-sa.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese