FoodieBlogroll

miercuri

Papanasi

Exista se pare 2 variante , cei prajiti se pare ca sunt mai intalniti dar sunt si cei fierti care tot papanasi se numesc si seamana cu niste gomboti dar fara umplutura la final.
Am incercat de 2 ori in viata, niciodata insa la cineva care se pricepe cu adevarat , deoarece in zona Baia Mare nu sunt foarte populari. Prima data au iesit cam tari iar a doua oara au fost foarte buni si pufosi.
Reteta la care cred ca raman deocamdata pentru papanasii prajiti este urmatoarea:

500 gr branza de vaca
2 cani de faina
3 oua
o lingurita de bicarbonat
3linguri de zahar
4linguri de ulei
sare

Branza scursa de zer se amesteca intr-un castron cu cele 3 galbenusuri si cu 3 sferturi de faina, adaugandu-se cate un praf de bicarbonat si de sare. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga la compozitie , se omogenizeaza , apoi se modeleaza papanasii, care se dau prin faina ramasa si se rumenesc in ulei incins.Se servesc fierbinti,eventual pudrati cu zahar.

Asta spunea reteta din "1001 retete- Bucataria romaneasca moderna".
In plus nu se specifica ce se intampla cu cantitatea de 4 linguri de ulei care este cam putina pentru prajit totusi . Branza daca nu este foarte bine scursa atunci cantitatea de faina este mult mai mare.De servit se pot servi dupa multe variante , cele mai intalnite fiind cu smantana si dulceata.

Alte variante si prajiti si fierti:

ambele varianta aici -http://furnicuti.blogspot.com/2010/03/papanasi-fierti-si-prajiti.html

http://cantboilanegg.blogspot.com/2012/02/papanasi.html

http://www.goodfood.ro/reteta/papanasi-brasoveni-103768.html

http://gurmandino.ro/2012/02/26/papanasi-moldovenesti/

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/02/papanasi-cu-branza.html

http://www.bucatareselevesele.ro/2012/02/papanasi-cu-branza-turos-gomboc.html

Prajiti



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese