FoodieBlogroll

joi

Blat tort/Pandispan/Pan di spagna

Pana la urma pandispanul nostru este doar un biet pan di spagna de la italieni



http://www.retete-traditionale.com/retete-culinare-2/dulciuri/blat-de-tort-de-ciocolata-neagra/

Din reteta asta http://barbatlacratita.blogspot.com/2010/12/reteta-blat-de-tort.html a iesit asa ceva , este varianta cu blat de cacao:


Ingrediente

o cana faina
5 oua
3/4 cana zahar
5 linguri ulei
5 linguri apa
un plic praf de copt
un praf sare
o lingurita esenta (dupa preferinte)
pentru blatul de tort cu cacao:
o lingura cacao
2 linguri nuca macinata (optional)

Separam albusurile de galbenusuri.Se lucreaza in 2 vase: unu cu galbenusurile ,ulei, apa,zahar, sare, esenta. Celalalt cu albusurile. Primul se amesteca foarte bine toate pana se topeste zaharul.
Albusurile se bat spuma.
Se amesteca apoi cele 2 compozitii usor pana se incorporeaza. Apoi se adauga faina cu praful de copt deja amestecate , de jos in sus tot usor cate putin.
Tapetam tava de copt cu faina si unsa. (Eu am facut in forma de silicon de 26 cm si nu a fost nevoie de uns )
Se toarna compozitia.
Incingem cuptorul si bagam blatul de tort la copt aproximativ o jumatate de ora la foc mediu (200 grade C -aproximativ la 2 vreo 5 minute si apoi la unu pana la capat la aragazul meu eu asa am copt). 
Se incearca cu scobitoarea. 
Se lasa la racit si apoi se taie in 2 sau 3.
Pentru blat de cacao se adauga in plus o lingura de cacao. 

Multumesc frumos pentru reteta.

http://bucatepealese.blogspot.com/2012/01/blat-de-tortpandispanreteta-de-baza.html
http://blog.giallozafferano.it/incucinapercaso/victoria-sponge-una-buona-base/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=victoria-sponge-una-buona-base




Pan di Spagna- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=408310242542628&set=a.194061893967465.45936.194059630634358&type=3&theater

500 g di uova intere
350 g di zucchero
300 g di farina 00
100 g di fecola di patate
q.b. vaniglia

Preparazione: Sbattere le uova con lo zucchero, scaldarle a 45° ed aggiungere la vaniglia. Poi montarle per almeno 15 minuti ed aggiungere le polveri setacciate poco per volta con un cucchiaio senza smontare la massa. Infornare.

Cottura: 35 min. a 160° in forno ventilato preriscaldato.

P.S. Con queste dosi ho ottenuto un pan di Spagna di 27 cm di diametro

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pandispan (Pain d'Espagnne) -Dulciuri de casa vol 1

5 oua, 125 gr faina, 150 gr zahar, vanilie, coaja de lamaie

Se pun ouale intregi cu zaharul intr-un vas si se bat 40 de minute alternativ, 10 minute pe marginea aragazului la cald si 10 minute pe masa la rece, pana se intareste compozitia in asa fel incat sa se tina pe tel.
Se adauga apoi treptat faina si aromele. Se unde tava cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia si se coace la un foc potrivit 25-30 minute.
Aceatsa compozitie se poate coace si intr-o forma de chec, cand se taie in doua pe lungime, si se pune la mijloc o crema de vanilie sau de cacao si se imbraca pe deasupra cu aceeasi crema. Se garniseste cu fructe zaharisite sau nuci pralinate.
Nucile pralinate se prepara in felul urmator : se pun intr-o craticioara o lingura de zahar cu foarte putina apa. Se lasa pe foc pana ce zaharul incepe sa se coloreze cand se adauga nucile rupte in bucatele. Se amesteca in continuu pana ce zaharul prinde o culoare maronie .Se ia de pe foc si se rastoarna pe un fund de lemn udat cu apa ca sa se poata desprinde usor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese