Saratele cu chimen
http://retete.bucatarmaniac.ro/2012/01/saratele-cu-chimen.html
http://www.cegatesc.eu/2012/02/saratele-cu-chimen/
Alt soi de saratele
http://iulianaflorentina.blogspot.com/2012/01/saratele.html
http://www.gatesteinteligent.ro/retete-mancare/saratele-cu-branza-cheddar-si-cascaval-gruyere/83435
http://www.e-retete.ro/retete/saratele#c31864
http://www.justlovecookin.com/2012/03/saratele-picante-cu-branza.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ana-maria-ciolacu+%28Just+Love+Cookin%27%29
http://sotiefericita.blogspot.com/2012/04/saratele-cu-osanza.html
O varianta de prin anii 80 dintr-un ziar local
Saleuri cu branza si chimen
=======================
Sunt foarte binevenite langa un pahar de vin sau de bere. Se prepara usor si pot fi pastrate mai mult timp. Ingrediente: 125 grm unt, 125 grm branza tare rasa, 150 grm de faina , sare, un ou sau numai galbenusul, un ou ptr uns, chimen.
Punem pe planseta faina si untul, amestecam, framantam si impaturim apoi aluatul , la fel ca pe aluatul frantuzesc.
Punem pentru o ora aluatul la frigider , dupa care il intindem in foi groase de 5mm, din care taiem saleuri in orice forma dorim: rotunde , patrate , bastonase, covrigei, etc. Ungem saleurile cu oul batut, presaram sare grunjoasa si chimen si le dam la cuptor. Sunt foarte gustoase calde.
http://retete.bucatarmaniac.ro/2012/01/saratele-cu-chimen.html
http://www.cegatesc.eu/2012/02/saratele-cu-chimen/
Alt soi de saratele
http://iulianaflorentina.blogspot.com/2012/01/saratele.html
http://www.gatesteinteligent.ro/retete-mancare/saratele-cu-branza-cheddar-si-cascaval-gruyere/83435
http://www.e-retete.ro/retete/saratele#c31864
http://www.justlovecookin.com/2012/03/saratele-picante-cu-branza.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ana-maria-ciolacu+%28Just+Love+Cookin%27%29
http://sotiefericita.blogspot.com/2012/04/saratele-cu-osanza.html
O varianta de prin anii 80 dintr-un ziar local
Saleuri cu branza si chimen
=======================
Sunt foarte binevenite langa un pahar de vin sau de bere. Se prepara usor si pot fi pastrate mai mult timp. Ingrediente: 125 grm unt, 125 grm branza tare rasa, 150 grm de faina , sare, un ou sau numai galbenusul, un ou ptr uns, chimen.
Punem pe planseta faina si untul, amestecam, framantam si impaturim apoi aluatul , la fel ca pe aluatul frantuzesc.
Punem pentru o ora aluatul la frigider , dupa care il intindem in foi groase de 5mm, din care taiem saleuri in orice forma dorim: rotunde , patrate , bastonase, covrigei, etc. Ungem saleurile cu oul batut, presaram sare grunjoasa si chimen si le dam la cuptor. Sunt foarte gustoase calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu