FoodieBlogroll

joi

Prajitura tavalita/Prajitura cu miere si nuca de cocos/Lamingtons

Exista multe variante ale acestei prajituri dar reteta "originala" de pe la noi este cu miere in blat si nu este blat obisnuit de pandispan.

Reteta "tavalita"de la mama din caiet

200 gr zahar
30 gr margarina sau unt
1 ou
2 linguri miere
400 gr faina
1 vf cutit bicarbonat sau praf de copt
100 ml lapte
Se amesteca la cald zaharul si margarina , oul, mierea pana devine spumoasa , apoi se adauga faina, bicarbonatul, laptele. Se amesteca bine toate si se toarna intr-o tava potrivit de mare pe hartie de copt unsa,  la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt se taie inca cat e calda in patrate si apoi se baga fiecare patrat in sosul de ciocolata si cand se scoate din sos se da prin nuca de cocos.

Sosul:
300 gr unt
250 gr zahar pudra
30 gr cacao(2 linguri)
5 linguri de lapte
Se amesteca toate pe foc pana cand amestecul devine spumos .Dupa ce s-a luat de pe foc se mai adauga putina esenta de rom .

Se practica insa mai nou pentru ca este mai simplu de facut un blat de pandispan in loc de blatul de mai sus iar sosul se face cel putin la noi 2 portii pentru ca sa fie unde sa se imbibe toate patratelele.

Exista si varianta cu nuca macinata in loc de nuca de cocos.



Originea prajiturii este in Australia si asa arata facuta de un australian


http://www.manusmenu.com/lamingtons



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese