Adaptata dupa reteta din Bucataria pentru toti nr 6/2010
Ingrediente :250gr tagliatelle,50ml ulei,3 catei usturoi,150 gr jambon crud uscat , 1 legatura patrunjel ,50 gr parmezan,sare,piper.
Se fierb pastele.intr-o tigaie se pune uleiul si se incinge apoi se pune un catel de usturoi sfaramat si se rumeneste 1 minut dupa care se scoate usturoiul din tigaie.In uleiul astfel aromatizat se pun 75 gr jambon (prosciutto crudo eu am folosit sunca de casa de la Agil) taiat in feliute foarte subtiri. Dupa 30 secunde se pun in tigaie tagliatellele fierte si scurse de apa.Se adauga 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele.Se adauga sare si piper.Se lasa la fiert 1-2 minute , apoi se adauga usturoiul tocat marunt,jambonul ramas si patrunjelul tocat.Se amesteca bine si se ia tigaia de pe foc.Se servesc calde cu parmezan ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu