FoodieBlogroll

vineri

Bezele/meringue

http://www.goodfood.ro/articol/bezeaua-perfecta.html

http://blog.giallozafferano.it/pasticciincucina/meringhe/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

http://blog.giallozafferano.it/drolmakyd/spumini-al-cioccolato-e-rum/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/605741

Bezele-Dulciuri de casa vol 1

3 albusuri
200 gr zahar pudra
coaja de lamaie
zahar vanilat
1/2 lingurita zeama de lamaie
Se bat albusurile pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apoi zeama si coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.Se aseaza intr-o tava o hartie , peste care se pun bezelele cu o lingurita sau cu un cornet observand sa fie cat se poate de egale si cu mici distante intre ele.Deasupra se adauga la fiecare cate o bucatica de nuca sau de portocala din dulceata.Cand sunt aproape gata, se incinge cuptorul foarte tare, se introduce tava si se lasa numai 1-2 minute , dupa care se face focul foarte slab. Se lasa in cuptor pana ce bezelele s-au intarit si culoarea lor ramane alba.Se scot cu un cutit , cu atentie sa nu se rupa.Cand bezelele se desprind greu se uda hartia pe dos cu putina apa rece.

Bezele cu cacao-Dulciuri de casa vol 1

4 albusuri
200 gr zahar pudra
2-3 lingurite cacao
zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
1/2 lingurita zeama de lamaie
Se bat albusurile bine, apoi treptat se adauga cate putin zaharul, concomitent cu cacaua si aromele. Cand sunt gata se coc dupa explicatiile de la reteta anterioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese