Sarlote-din Creme si inghetate-Ed Ceres 1980
Sarlotele originale se prepara din crema fiarta care are la baza : oua, lapte,zahar, gelatina si frisca batuta. Forma in care se toarna crema se tapeteaza cu piscoturi de sampanie stropite bine cu rom sau inmuiate o clipa intr-un sirop rece de apa cu zahar, amestecat cu rom. Se tine la frigider cateva ore si se rastoarna dupa ce se inveleste forma intr-un servet inmuiat in apa fierbinte si apoi stors. Sarlotele se orneaza abundent cu frisca batuta si cu fructe zaharisite sau din dulceata.
Sarlota cu alune
1 1/4 pahar zahar pudra
6 galbenusuri
2 pahare lapte
2 pachetele zahar vanilat
20 gr gelatina
3-4 lg apa rece
150 gr alune
500 gr frisca batuta
15-25 piscoturi
cateva lg de rom
Se freaca spumos galbenusurile cu zaharul, la care se adauga 1 1/2 pahar lapte (din cantitatea indicata) si se pune la bain-marie.Se fierbe pana cand se glaseaza lingura, se aromeaza cu vanilia si se da la o parte. se toarna in crema fierbinte gelatina (care a stat in apa rece cca 30 min si apoi s-a dizolvat in restul de lapte clocotit ), se amesteca bine si se pune la rece.In acest timp se imbraca o forma de sarlota sau budinca cu piscoturi bine stropite cu rom si cand incepe sa se inchege crema, se incorporeaza alunele prajite , date prin masina de tocat si frisca batuta.
Sarlota se da la frigider cateva ore.Cand este timpul de servit , se rastoarna pe un platou , se orneaza cu frisca , cu ajutorul spritului de ornat torturi si se presara cateva alune rumenite , tocate marunt cu cutitul.
Alte variante de pe bloguri
http://dyacuisine.blogspot.com/2012/01/tort-sarlota.html
http://retete.eva.ro/desert/sarlota-desertul-perfect-articol-14877.html
http://retete.eva.ro/desert/sarlota-clasica-articol-14878.html
http://www.marya.ro/prajitura-cu-sarlota
http://www.feminis.ro/retete/sarlota-de-ciocolata-franta-1063
http://retetegg.blogspot.com/2011/01/sarlota-de-ciocolata-cacao.html
de ciocolata http://www.ecuisine.ro/retete/deserturi/creme-jeleuri/sarlota-de-ciocolata
Sarlotele originale se prepara din crema fiarta care are la baza : oua, lapte,zahar, gelatina si frisca batuta. Forma in care se toarna crema se tapeteaza cu piscoturi de sampanie stropite bine cu rom sau inmuiate o clipa intr-un sirop rece de apa cu zahar, amestecat cu rom. Se tine la frigider cateva ore si se rastoarna dupa ce se inveleste forma intr-un servet inmuiat in apa fierbinte si apoi stors. Sarlotele se orneaza abundent cu frisca batuta si cu fructe zaharisite sau din dulceata.
Sarlota cu alune
1 1/4 pahar zahar pudra
6 galbenusuri
2 pahare lapte
2 pachetele zahar vanilat
20 gr gelatina
3-4 lg apa rece
150 gr alune
500 gr frisca batuta
15-25 piscoturi
cateva lg de rom
Se freaca spumos galbenusurile cu zaharul, la care se adauga 1 1/2 pahar lapte (din cantitatea indicata) si se pune la bain-marie.Se fierbe pana cand se glaseaza lingura, se aromeaza cu vanilia si se da la o parte. se toarna in crema fierbinte gelatina (care a stat in apa rece cca 30 min si apoi s-a dizolvat in restul de lapte clocotit ), se amesteca bine si se pune la rece.In acest timp se imbraca o forma de sarlota sau budinca cu piscoturi bine stropite cu rom si cand incepe sa se inchege crema, se incorporeaza alunele prajite , date prin masina de tocat si frisca batuta.
Sarlota se da la frigider cateva ore.Cand este timpul de servit , se rastoarna pe un platou , se orneaza cu frisca , cu ajutorul spritului de ornat torturi si se presara cateva alune rumenite , tocate marunt cu cutitul.
Alte variante de pe bloguri
http://dyacuisine.blogspot.com/2012/01/tort-sarlota.html
http://retete.eva.ro/desert/sarlota-desertul-perfect-articol-14877.html
http://retete.eva.ro/desert/sarlota-clasica-articol-14878.html
http://www.marya.ro/prajitura-cu-sarlota
http://www.feminis.ro/retete/sarlota-de-ciocolata-franta-1063
http://retetegg.blogspot.com/2011/01/sarlota-de-ciocolata-cacao.html
de ciocolata http://www.ecuisine.ro/retete/deserturi/creme-jeleuri/sarlota-de-ciocolata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu