Probabil tot o reteta ungureasca dupa origini dar farmecul ei e dat de punele bistritene din care se face si magiunul de prune si care nu merge inlocuit oricat se straduie altii cu nimic nici la una nici la alta.Am incercat si varianta de iarna adica cumparata in varianta congelata de la magazin tot in Ungaria facuti dar nici macar nu seamana a gomboti.Pe langa faptul ca sunt facuti cu urme vagi de cartofi nu prea au nimic in comun cu varianta originala.Pacat .
Se foloseste si varianta de gris si pesmet la final si mult zahar.
http://caietcuretete.blogspot.com/2011/10/galuste-cu-prune-gomboti.html
http://www.e-retete.ro/retete/gomboti-cu-prune
http://crazymothercooker.blogspot.com/2011/09/gomboti-ardelenesti-cu-prune.html
Urmeaza o reteta fara cartofi
http://www.bucatareselevesele.ro/2011/09/galuste-cu-prune-szilvas-gomboc.html
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/10/galuste-cu-caiseprune.html
Se foloseste si varianta de gris si pesmet la final si mult zahar.
http://caietcuretete.blogspot.com/2011/10/galuste-cu-prune-gomboti.html
http://www.e-retete.ro/retete/gomboti-cu-prune
http://crazymothercooker.blogspot.com/2011/09/gomboti-ardelenesti-cu-prune.html
Urmeaza o reteta fara cartofi
http://www.bucatareselevesele.ro/2011/09/galuste-cu-prune-szilvas-gomboc.html
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/10/galuste-cu-caiseprune.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu