FoodieBlogroll

luni

Crema pasticcera/crema de vanilie/custard/pastry cream

Crema de vanilie/pasticcera se foloseste la o multitudine de retete: crema fritta,eclere,choux a la creme,profiterol,cremes/cremschnit etc


Varianta lu'mama 

1litru lapte din care 700 ml se pune la fiert
Se amesteca 4 oua cu 250 gr zahar , 1 plic zahar vanilat , 4 linguri faina .Dupa ce s-au amestecat bine se adauga 300 ml lapte si se amesteca iar.Cand cei 700 ml au ajuns la fierbere se adauga compozitia de mai sus si se amesteca continuu la foc f mic un timp destul de indelungat pana cand se ingroasa bine.Dupa ce a fiert compozitia si e destul de ingrosata se adauga 50 gr unt si apoi se ia de pe foc.Trebuie avut grija pentru ca daca nu se amesteca continuu si daca nu este focul foarte mic atunci se arde :) ( am incercat si varianta asta deja de cateva ori)

In cremes se adauga calduta si nu cand e rece deja


http://www.retetepentrutine.ro/retete/6-prajituri/561-crema-de-vanilie-pentru-cremsnit-si-ecler.html

http://blog.giallozafferano.it/elisad/crema-pasticcera/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

http://italianfood.about.com/od/illustratedrecipesmore/ss/aa010809.htm


varianta cu cafea http://ricette.giallozafferano.it/Crema-pasticcera-al-caffe.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ciocolata- http://youtu.be/qru0IwV-BZI
http://blog.giallozafferano.it/mezzestagioni/crema-pasticcera-al-cioccolato/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

fake-http://www.chechef.it/forum/creme-farcie-per-torte-ganache-mousse/60432-finta-crema-pasticcera.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese