FoodieBlogroll

luni

Tort ciocolata

Varianta Laura Adamache -tort revelion 2010  - Tort ciocolata

Alte variante:
http://dyacuisine.blogspot.com/2011/12/tort-cu-vanilie-si-ganache-de-ciocolata.html

http://www.bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/tort-de-ciocolata.html

http://emilyscupcakes.blogspot.com/2011/12/best-chocolate-cake-tort-ciocolata.html

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/06/tort-de-ciocolata.html

http://barbatlacratita.blogspot.com/2011/12/tort-de-ciocolata.html

http://www.delicatesa.ro/retete/deserturi/tort-inima-de-ciocolata-cu-alune-2297

http://www.divainbucatarie.ro/tort-cu-nuca-si-cacao/

http://www.bucatareselevesele.ro/2011/03/tort-cu-crema-de-ciocolata-si-fructe.html

http://www.bucatareselevesele.ro/2010/12/tort-cu-crema-de-trufe.html

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/12/tort-belgian-de-ciocolata.

http://sumptuousspoonfuls.wordpress.com/2012/02/07/midnight-sin-chocolate-cake-2/

Exista si varianta mini tort de ciocolata

http://www.lauraadamache.ro/2012/03/mini-torturi-de-ciocolata.html

Inca o varianta de pe facebook

Ingrediente:
140 g unt sau margarina moale, 340 g zahar, 3 oua, ½ lingurita vanilie, 2 cani faina necernuta, 140 g cacao, 1 si ¼ lingurita bicarbonat, ¼ lingurita praf de copt, 270 g lapte, 2 linguri crema de cacao

Crema: 200 g smantana grasa pentru frisca(frisca batuta), 2 linguri crema de cacao, 1 lingura cacao

Glazura ganache: 240 g ciocolata amaruie rupta bucati, 50 g smantana pentru frisca, 1 lingura unt sau margarina, 1 si ½ lingurita crema de cacao


Mod de preparare:
Se bate untul cu zaharul, ouale si vanilia pana devine ca o crema. Se combina faina cu cacaua, bicarbonatul de sodiu si praful de copt; aceasta mixture se adauga la compozitia de unt alternative cu laptele, amestecand pana se omogenizeaza.

Se toarna aluatul in 2 tavi unse si pudrate cu faina. Se coc blaturile la 175 grade Celsius timp de 30-35 minute sau pana sunt coapte (testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca 10 minute si apoi se scot din tavi. Fiecare blat se unge cu cate o lingura de crema de cacao; se lasa apoi sa se raceasca complet.

Intre timp se prepara crema: se bate frisca cu crema de cacao si cacaua pana se intareste. Se acopera si se da la rece pana la folosire.

Fiecare blat se taie in doua. Se pune o foaie pe platou si se umple cu o treime din crema. Se repeta procedeul pana se pune si ultima foaie de blat pe tort. Tortul se acopera si se da la frigider pentru cel putin 8 ore.

Se prepara glazura ganache: se combina ciocolata cu smantana (frisca batuta) si untul intr-un vas pe bain-marie. Se amesteca constant pana ce compozitia se omogenizeaza. Se adauga si crema de cacao. Se lasa sa se raceasca pana devine calduta(glazura va fi grosuta). Se toarna cu lingura peste tortul racit, lasand glazura sa curga in parti. Se da la rece. Se orneaza dupa preferinta.



http://www.dietetik.ro/tort-cu-ciocolata/7900.html

http://savalaura.blogspot.com/2012/04/tort-cu-crema-de-ciocolata.html

http://ilmondodiannaki.myblog.it/archive/2012/05/24/torta-bicolore-al-cioccolato-cremoso.html

TORTA AL CIOCCOLATO CON GLI OREO- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=401622513184807&set=a.359006307446428.102279.356545141025878&type=3&theater

Ingredienti per 4 persone:
Una torta al cioccolato (+ 50 gr di cacao amaro) 
200 ml di panna da montare 
Una confezione di biscotti Oreo
1/2 bicchiere di Baileys

Procedimento:
Preparate la torta al cioccolato con il cacao amaro, in modo che venga più scura, in teoria dovrebbe somigliare al colore scurissimo degli Oreo, all’estero mettono il colorante nero ma io direi che non è neccesario, meglio mantenere gli ingredienti di base.

Cuocete la torta e nel frattempo montate la panna, non usate quella spray perchè si smonta troppo rapidamente e poi quella fresca è molto più buona per i dolci di questo tipo. Fate raffreddare la torta e poi tagliate tre dischi.

Prendete la base e bagnetela con il Baileys diluito con latte, poi fate uno strato uniforme di panna, ripete l’operazione per gli altri dischi, completare con uno strato di panna. Completate con gli oreo sbriciolati. Tenete in frigorifero fino al momento di servire. Se sostituite il Baileys con acqua zuccherata, questa torta sarà perfetta anche come torta di compleanno per i bambini.



http://sumptuousspoonfuls.wordpress.com/2012/02/07/midnight-sin-chocolate-cake-2/

http://ilmondodiannaki.myblog.it/archive/2012/05/21/ricetta-della-torta-cremosa-di-caffe.html

TORTA AL CIOCCOLATO AL LATTE- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.138927619512007.30239.135444479860321&type=3
Ingredienti:
300 g di cioccolato al latte
100 g di farina
100 g di zucchero
70 g di burro
3 uova
1 cucchiaino di lievito per dolci
250 g panna spray
250 g di fragole
Preparazione:
Fare sciogliere il cioccolato con il burro a bagnomaria. A parte montare le uova con lo zucchero fino a rendere il composto spumoso e soffice, ci vorranno 10 minuti circa. Aggiungere il cioccolato fuso alle uova e unire alla fine la farina setacciata insieme al lievito mescolando con le fruste elettriche. Distribuire il composto in una tortiera imburrata e infornare a 170° per 30 minuti. Una volta cotta, estrarre la torta dallo stampo e ricoprire con panna e fragole.



http://www.chechef.it/forum/torte-torte/62653-torta-al-cioccolato-farcita-con-chocobabe.html

http://ilmondodiannaki.myblog.it/archive/2012/01/20/torta-al-cioccolato-e-marmellata-di-lamponi.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese