FoodieBlogroll

sâmbătă

Creveti proaspeti / Creveti sote la tigaie cu lapte de cocos si curry

Creveti este denumire data mai multor specii de crustacee acvatice din ordinul decapodelor, care traiesc in oceane, mari, lacuri si rauri. Corpul lor  are de la 2 pina la 30 cm lungime si este, de regula, turtit lateral si incovoiat . Crevetii servesc ca hrana ptr multi pesti si mamifere marine . Multe specii de creveti sunt pescuite pentru carnea foarte gustoasa.
========================================================================
Etapele decorticarii crevetilor:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Se tine capul cu o mana si corpul cu cealalta, se trage capul si se arunca
2. Se indeparteaza carapacea transparenta de pe corp
3. Se taie crevetele de-a lungul corpului pe mijloc cu un cutit
4. Apoi se taie de-a lungul partii dorsale si se scoate indestinul negru.
=========================================================================
Creveti sote la tigaie culapte de cocos si curry
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediente ptr o persoana:
*creveti proaspeti 16-20    150g
*orex basmati                        50g
*lapte de cocos                     25g
*curry                                        8 g
*ceapa rosie                          15 g
*ulei ptr prajit                          10ml
*mac                                         1g
*nuci si fistic                dupa gust
Preparare:
Crevetii decorticati se soteaza in ulei de masline pentru 2-3 minute, dupa care se adauga curry si lapte de cocos. Separat se soteaza ceapa, nucile, fisticul si orezul. Se servesc cu ceapa verde si mac pe deasupra.
========================================================================
@luat din prospectul metro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese