Creveti este denumire data mai multor specii de crustacee acvatice din ordinul decapodelor, care traiesc in oceane, mari, lacuri si rauri. Corpul lor are de la 2 pina la 30 cm lungime si este, de regula, turtit lateral si incovoiat . Crevetii servesc ca hrana ptr multi pesti si mamifere marine . Multe specii de creveti sunt pescuite pentru carnea foarte gustoasa.
========================================================================
Etapele decorticarii crevetilor:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Se tine capul cu o mana si corpul cu cealalta, se trage capul si se arunca
2. Se indeparteaza carapacea transparenta de pe corp
3. Se taie crevetele de-a lungul corpului pe mijloc cu un cutit
4. Apoi se taie de-a lungul partii dorsale si se scoate indestinul negru.
=========================================================================
Creveti sote la tigaie culapte de cocos si curry
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediente ptr o persoana:
*creveti proaspeti 16-20 150g
*orex basmati 50g
*lapte de cocos 25g
*curry 8 g
*ceapa rosie 15 g
*ulei ptr prajit 10ml
*mac 1g
*nuci si fistic dupa gust
Preparare:
Crevetii decorticati se soteaza in ulei de masline pentru 2-3 minute, dupa care se adauga curry si lapte de cocos. Separat se soteaza ceapa, nucile, fisticul si orezul. Se servesc cu ceapa verde si mac pe deasupra.
========================================================================
@luat din prospectul metro
========================================================================
Etapele decorticarii crevetilor:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Se tine capul cu o mana si corpul cu cealalta, se trage capul si se arunca
2. Se indeparteaza carapacea transparenta de pe corp
3. Se taie crevetele de-a lungul corpului pe mijloc cu un cutit
4. Apoi se taie de-a lungul partii dorsale si se scoate indestinul negru.
=========================================================================
Creveti sote la tigaie culapte de cocos si curry
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediente ptr o persoana:
*creveti proaspeti 16-20 150g
*orex basmati 50g
*lapte de cocos 25g
*curry 8 g
*ceapa rosie 15 g
*ulei ptr prajit 10ml
*mac 1g
*nuci si fistic dupa gust
Preparare:
Crevetii decorticati se soteaza in ulei de masline pentru 2-3 minute, dupa care se adauga curry si lapte de cocos. Separat se soteaza ceapa, nucile, fisticul si orezul. Se servesc cu ceapa verde si mac pe deasupra.
========================================================================
@luat din prospectul metro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu