Midii
========================================================================
Sunt scoici cu contur triunghiular , forma si marimea variind in functie de mediul in care
traiesc , pot avea culoare roscata , maronie cu nuante de albastru. Legatura dintre valve nu
este vizibila.
Carnea are textura delicata , frageda si suculenta. Aroma fina le recomanda in meniurile cu
fructe de mare , la prepararea supelor; prin prajire cu diverse sosuri pe baza de tomate pot
insoti garnituri de paste , orez etc.
Inainte de pregatire trebuie tinute cca 3 ore , la rece, in apa sarata cu concentratia de 10%
pentru a se curata de urmele de nisip.
========================================================================
Sote de midii
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediente ptr o persoana:
*150 g midii
*2 catei de usturoi
*3 rosii cherry
*ulei de masline extravirgin
*sare
*piper
*lamaie
Preparare:
Intr-o tigaie se pune ulei la incins la foc iute si se pun scoicile in prealabil spalate. se agita
tigaia din cand in cand , pina acestea se desfac. Se pune sare si putin piper, rosiile si
usturoiul tocat. Se mai tin 5-10 minute pe foc, dupa care se servesc imediat, cu putina zeama
de lamaie. Se poate completa sote-ul adaugand dupa desfacerea scoicilor 4-5
creveti.
========================================================================
@prospect metro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu