FoodieBlogroll

duminică

Prajitura Greta Garbo


Caiet mama

Varianta 1
Caiet mama

500 gr faina
1 pachet margarina
4 galbenusuri
de 25 bani drojdie dizolvata in 3 linguri de lapte caldut ( cred ca e vorba de 25 de gr de acum dupa cate am vazut si eu pe internet aici http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/26245/drojdie-de-25-bani/pagina/20/)
3 linguri zahar
1 praf de copt
Totul se framanta.Se imparte coca in 3 parti , se pune pe prima foaie dulceata acrisoara (se unge bine), apoi se presara nuca cu zahar vanilat si lamaie (coaja rasa) . La fel se procedeaza si cu foaia urmatoare.Dupa ce se aseaza in tava se lasa 1/2 h la dospit.Se coace circa 40 de minute.
Pe deasupra se pune o glazura de ciocolata ( sau 2 albusuri frecate cu 3 linguri zahar pudra)
Se pune peste prajitura .
Se pune inca 5 minute la cuptor daca punem albusurile deasupra.

Varianta 2

Foile
400 gr faina
200 gr unt (preferabil untura)
40 gr drojdie proaspata
2-4 linguri lapte
4 galbenusuri
1 lingura zahar


Crema
250 gr nuci macinate
250 gr zahar
4 albusuri
1 plic zahar vanilat
rom

Glazura
200 gr zahar pudra
4 linguri cacao
4 linguri apa fierbinte
40 gr unt

Drojdia se inmoaie in laptele caldut si se amesteca pana se topeste.Apoi se adauga restul ingredientelor de la foi si se face un aluat .Se lasa la dospit 1 h.Se fac din compozitie 2 foi care se coc intr-o tava tapetata la foc potrivit.
Crema- se bat albusurile spuma cu zaharul pe abur pana se ingroasa apoi se adauga nuca si romul.
Glazura-se freaca zaharul pudra cu cacaua si apa pana se topeste si apoi se adauga untul.

Crema se pune intre cele 2 foi iar deasupra se pune glazura.Se taie si se serveste a doua zi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese