Varianta 1
Reteta caiet mama
1/2 kg faina
200 gr untura( probabil ca merge si cu unt)
5 linguri zahar
3 galbenusuri
20 gr drojdie muiata in lapte caldut 100 ml
Dupa ce dospeste drojdia in lapte se amesteca toate cele de mai sus si se imparte compozitia in 3 parti.
Umplutura
250 gr nuca
250 gr zahar
putin rom
coaja de la o lamaie
dulceata
Se ung foile 2 cate 2 cu dulceata si apoi se presara nuca amesteca cu zahar , esenta si coaja de lamaie
Varianta 2
Pt foi si umplutura
500 gr unt
1/2 ceasca zahar
drojdie cat o nuca
1 plic praf de copt stins cu lamaie
3-4 galbenusuri
1/2 ceasca lapte
faina cat cuprinde
300 gr nuca macinata
gem(de preferinta de zmeura)
8 plicuri zahar vanilat
scortisoara macinata
coaja rasa de lamaie
Glazura
1 ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Pentru foi-de dizolva drojdia in laptele caldutsi apoi se adauga ouale,untul,praful de copt stins cu lamaie si apoi faina.Se face un aluat potrivit de tare.Se lasa la dospit 1/2 h la cald.SE imparte aluatul in 4.Se intinde o foaie se aseaza in tava , se unge cu gem, se presara deasupra nuca macinata ,zahar vanilat,scortisoara,coaja rasa de lamaie, si din nou zahar vanilat.Se repeta pentru urmatoarele foi aceeasi operatiune cu foile una peste alta.
Peste a 4 foaie se va pune doar glazura cand este gata.
Se da tava la cuptor la foc potrivit.Dupa ce se raceste se acopera cu glazura de ciocolata, facuta din ciocolata topita pe abur si in care se incorporeaza frisca lichida cat inca este fierbinte compozitia .
Alta varianta
http://www.petitchef.ro/retete/jerbo-zserbo-szelet-fid-544656
Reteta caiet mama
1/2 kg faina
200 gr untura( probabil ca merge si cu unt)
5 linguri zahar
3 galbenusuri
20 gr drojdie muiata in lapte caldut 100 ml
Dupa ce dospeste drojdia in lapte se amesteca toate cele de mai sus si se imparte compozitia in 3 parti.
Umplutura
250 gr nuca
250 gr zahar
putin rom
coaja de la o lamaie
dulceata
Se ung foile 2 cate 2 cu dulceata si apoi se presara nuca amesteca cu zahar , esenta si coaja de lamaie
Varianta 2
Pt foi si umplutura
500 gr unt
1/2 ceasca zahar
drojdie cat o nuca
1 plic praf de copt stins cu lamaie
3-4 galbenusuri
1/2 ceasca lapte
faina cat cuprinde
300 gr nuca macinata
gem(de preferinta de zmeura)
8 plicuri zahar vanilat
scortisoara macinata
coaja rasa de lamaie
Glazura
1 ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Pentru foi-de dizolva drojdia in laptele caldutsi apoi se adauga ouale,untul,praful de copt stins cu lamaie si apoi faina.Se face un aluat potrivit de tare.Se lasa la dospit 1/2 h la cald.SE imparte aluatul in 4.Se intinde o foaie se aseaza in tava , se unge cu gem, se presara deasupra nuca macinata ,zahar vanilat,scortisoara,coaja rasa de lamaie, si din nou zahar vanilat.Se repeta pentru urmatoarele foi aceeasi operatiune cu foile una peste alta.
Peste a 4 foaie se va pune doar glazura cand este gata.
Se da tava la cuptor la foc potrivit.Dupa ce se raceste se acopera cu glazura de ciocolata, facuta din ciocolata topita pe abur si in care se incorporeaza frisca lichida cat inca este fierbinte compozitia .
Alta varianta
http://www.petitchef.ro/retete/jerbo-zserbo-szelet-fid-544656
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu