Reteta caiet mama
1/2 kg zahar tos
1 praf de copt
1 pachet unt
2 linguri cacao
1/2 cana lapte
4 oua
100 gr nuci
50 gr cacao
200 gr faina
Zaharul, untul,laptele,2 linguri cacao se topesc la foc mic pana dau in clocot.Se scot 15 linguri din aceasta compozitie si se pun deoparte.Restu compozitiei se raceste si se adauga cele 4 galbenusuri pe rand amestecand continuu, albusurile batute spuma si se adauga alternativ faina si praful de copt stins cu lamaie mai intai si apoi nucile date prin masina.
Compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit pana se desprinde de pe margini.cele 15 linguri pastrate se pun pe foc cu 50 gr cacao si se dau 2-3 clocote.Aceasta glazura se toarna peste aluatul din tava imediat ce acesta a fost scos din cuptor , se intinde cu un cutit si apoi prajitura se da la rece.
1/2 kg zahar tos
1 praf de copt
1 pachet unt
2 linguri cacao
1/2 cana lapte
4 oua
100 gr nuci
50 gr cacao
200 gr faina
Zaharul, untul,laptele,2 linguri cacao se topesc la foc mic pana dau in clocot.Se scot 15 linguri din aceasta compozitie si se pun deoparte.Restu compozitiei se raceste si se adauga cele 4 galbenusuri pe rand amestecand continuu, albusurile batute spuma si se adauga alternativ faina si praful de copt stins cu lamaie mai intai si apoi nucile date prin masina.
Compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit pana se desprinde de pe margini.cele 15 linguri pastrate se pun pe foc cu 50 gr cacao si se dau 2-3 clocote.Aceasta glazura se toarna peste aluatul din tava imediat ce acesta a fost scos din cuptor , se intinde cu un cutit si apoi prajitura se da la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu