FoodieBlogroll

duminică

Pavlova

http://cantboilanegg.blogspot.com/2012/05/pavlova.html

http://www.lumearetetelor.ro/retete/desert/pavovla_cu_crema_de_vanilie_si_zmeura

http://www.joyofbaking.com/PavlovaChocolate.html


Tort cu blaturi din bezele-Dulciuri de casa vol 1

Blat: 6 albusuri, 350 gr zahar pudra, zahar vanilat
Crema: 250 gr unt, 250 gr zahar, 1 pahar lapte, 100 gr cacao, 3 galbenusuri

Se bat albusurile pana ce se obtine o spuma foarte tare adaugand treptat zaharul  si zaharul vanilat. Din aceasta cantitate se formeaza 3 blaturi , care se coc pe rand intr-o forma de tort , tapetata cu hartie si unsa cu unt , la foc slab 40-45 minute

Crema:  se fierbe zaharul cu laptele formand un sirop .Cand incepe sa clocoteasca se adauga cacaua trecuta prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca in continuu , vasul fiind asezat peste o tabla si se lasa pe foc pana se ingroasa ca o smantana .Se freaca untul spuma si cand siropul s-a racit , se amesteca treptat cu untul punand lingurita dupa lingurita , frecand in continuu. Se procedeaza la fel si cu galbenusurile adaugandu-le pe rand unul cate unul si amestecand continuu pana se obtine o crema alifioasa.Se imparte crema intre blaturi si se opreste o parte cu care se imbraca tortul. Se aseaza la rece , iar cand se serveste se garniseste cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese