Nu am mancat de foarte multi ani , e tot o amintire din copilarie pentru mine.
Intre timp am rezolvat problema :)
Aluatul e din cartofi fierti in coaja , curatati si apoi dati pe razatoare , la care se adauga faina pana nu se mai lipeste de planseta, unii spun 200-300 gr la 1 kg de cartofi ,insa depinde de cartofi dar nu trebuie sa fie aposi cartofii ci din soiul fainosi.
Sunt mai greu de facut decat gombotii pentru ca trebuiesc facute bastonase de grosimea degetului mic si lungi cat tine aluatul :) din care se tot taie bucatele de cativa centimetri .Se fierb in apa pana se ridica la suprafata si apoi se storc de apa si se dau prin pesmetul deja prajit .Se mananca cu zahar , cel putin asa stiu eu.
Intre timp am rezolvat problema :)
Aluatul e din cartofi fierti in coaja , curatati si apoi dati pe razatoare , la care se adauga faina pana nu se mai lipeste de planseta, unii spun 200-300 gr la 1 kg de cartofi ,insa depinde de cartofi dar nu trebuie sa fie aposi cartofii ci din soiul fainosi.
Sunt mai greu de facut decat gombotii pentru ca trebuiesc facute bastonase de grosimea degetului mic si lungi cat tine aluatul :) din care se tot taie bucatele de cativa centimetri .Se fierb in apa pana se ridica la suprafata si apoi se storc de apa si se dau prin pesmetul deja prajit .Se mananca cu zahar , cel putin asa stiu eu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu