http://ricette.pourfemme.it/articolo/ricetta-pollo-alla-cacciatora/6493/
italiana -http://ricette.giallozafferano.it/Pollo-alla-cacciatora.html
engleza-http://www.youtube.com/watch?v=bdBreVJ4TDw&lr=1
http://www.ricettemania.it/ricetta_pollo_alla_cacciatora_315.html
1kg pui
1 ceapa
1 tulpina telina
1 morcov
1 catel usturoi
ulei pt prajit
salvie cateva frunze, unii pun unii nu
rozmarin 1 crenguta
rosii decojite de pielita 500 gr
vin alb 1 pahar sau vin rosu - aici parerile sunt impartite dar se pare ca original era vinul alb dar treptat a fost inlocuit pentru un gust mai bun cu vin rosu
sare
piper
patrunjel
Se taie puiul in bucati si se prajeste in ulei pana devine maroniu.Se adauga apoi morcovul,ceapa,tulpina de telina,rozmarinul,salvia,toate taiate marunt si sare si piper dupa gust, in aceeasi tigaie cu puiul.Se calesc toate vreo 5 minute si apoi se toarna paharul cu vin .Se asteapta sa se evapore vinul si apoi se pun rosiile fara coaja si se acopera.Este gata in aproximativ 30 de minute de acum incolo sau pana cand puiul devine moale si bine fiert. Daca scade sosul de pe el prea mult se adaga putina supa sau apa fierbinte.La sfarsit se adauga o mana de patrunjel proaspat tocat si se serveste cald impreuna cu mamaliga, cartofi piure, cartofi la cuptor etc si aici sunt mai multe pareri.
Am incercat varianta cu vin rosu deocamdata si fara pui ci doar piept de pui :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu