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marți

Danubio brioche/Pane Danubio/Buchteln/

http://blog.giallozafferano.it/nonnapiera/danubio-salato/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Retete foarte bine explicate si cu imagini

In concluzie reteta cred ca ar fi cam asa dupa cele 2 de mai sus:
(fara variantele cu unt si cartofi care dupa cate am vazut nu prea sunt ceea ce ar trebui)

550gr faina cred ca e vorba de 000 pe la noi ca la ei e MANITOBA(?)
250 ml lapte
50 ml ulei de masline
30 gr zahar
10 gr sare
1 cub drojdie proaspata
1ou+ 1 galbenus 

Pt umplutura : cascaval si sunca sau mozzarella si rosii

Se pune intr-un castron faina si in mijlocul ei se pune uleiul, zahr , drojdia dizolvata in laptele caldut.Se amesteca bine si abia cand aluatul are o consistenta si nu se mai prinde de marginile castronului se adauga sarea , nu inainte pentru ca daca se pune mai devreme aluatul nu va creste.Se lasa la dospit cca 2 ore ( sau unii spun doar 1 h ) pana isi dubleaza volumul.

Se formeaza cca 20 buc de bile uniforme care se umplu dupa preferinta .Se pun bilele astfel umplute intr-o tava unsa si apoi se ung si bilele cu galbenus.Se lasa tava la loc ferit de lumina si curenti de aer pentru inca o jumate de ora la dospit.

Se coc apoi la 200 grade pentru cca 30-35 minute dar de la 20 de minute se verifica mai amanuntit pentru ca depinde de aragaz cand sunt gata .

Si iese asta :) Dar pentru prima data mi-au iesit doar 13 buc , data viitoare poate ies toate.Tava e de silicon si nu a fost nevoie de uns.


Sunt pline cu muschi afumat si cascaval care se intinde asa de bineeeeeee




Mai exista o varianta de pe yahoo ( aproapiata ca si continut dar care inlocuieste uleiul cu unt si foloseste mai putin lapte

1 kg faina 
50 gr drojdie 
250 gr unt
20 gr sare
100 gr zahar
4 oua
100 ml lapte
umplutura la alegere

Se pune in mijlocul fainii drojdia si laptele cald, se amesteca bine si apoi se dauga celelalte ingrediente si se amesteca pana cand aluatul devine neted si omogen.Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.Se formeaza apoi bile care se umplu cu sunca si cascaval si se ung cu galbenus .Se pun intr-o tava unsa si se lasa la dospit ca sa mai creasca .Se coc la 200 grade celsius timp de 20/25 minute.


Acum urmeaza varianta austriaca care se numeste Buchteln initial Bohemian si care seamana leit cu primele din Italia dar sunt de dulce.






http://www.chechef.it/forum/torte-salate-e-prodotti-da-forno/59907-danubio-ecco-il-mio.html

http://blog.giallozafferano.it/cucinagialla/danubio-al-salmone/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=blog+giallo+zafferano

cu nutella
Danubio alla Nutella- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=274454719296135&set=a.187992727942335.46706.129427387132203&type=3&theater 

500 g di farina 00
100 g di burro + 20 g per la composizione
30 g di lievito di birra
Scorza grattuggiata di 1 limone
2 uova
50 g di zucchero semolato
1 cucchiaino di sale fino
150 g di latte
Sciogliete il lievito nel latte tiepido, aggiungendo due cucchiai di acqua (tiepida), aggiungere le uova, lo zucchero, il burro sciolto, la scorza di limone e il sale. Amalgamate bene e, per ultimo, aggiungete la farina setacciata. Formare una palla che lascerete lievitare fi no a che non raddoppi di volume.

Riprendete la pasta, lavoratela ancora un pò e dividetela in tante palline (a me ne sono venute 16). Fatela riposare ancora una mezz'ora, poi stendete ogni singola pallina con il mattarello, farcirla con un cucchiaino di Nutella (o marmellata se preferite) richiudetela, sigillandola bene e passate ogni singola pallina nel burro fuso (ecco il perchè dei 20 g in più) e disponetele in una tortiera.

Far lievitare ancora, almeno un'ora e spennellare la torta con un u ovo sbattuto, decorare con granella di zucchero ed infornare a 170° per 40 minuti circa.









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