FoodieBlogroll

sâmbătă

Cartofi seci/Cartofi scazuti

Nu stiu cum se numesc de fapt , la noi le zice cartofi seci sau scazuti dar in alte locuri cartofii scazuti sunt si cu ceva zeama deci nu prea seamana.
Reteta e aceasta:
1 kg cartofi, 1 ceapa potrivita, 50 ml ulei ,boia dulce,sare, patrunjel
Se pune intr-o cratita uleiu, ceapa taiata marunt, boia dulce,sare si se calesc toate putin.Se pun cartofii taiati rondele subtiri si se acopera cu capacul. Se da la foc mic si se invart din cand in cand cand se adauga cate putina apa cat sa nu se arda. Aproape de sfarsit se adauga patrunjel verde taiat marunt. Deci nu sunt facuti fierti in apa ci doar in aburi.Se servesc ca garnitura sau pur si simplu.
 Imagine din cratita :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese