Nu cred ca se mai fabrica la cofetarii dar bine ca mai exista pe net retetele lor . Sunt 2 bucati de aluat care sunt lipite printr-o crema sau gem si apoi au pe partea superioara o glazura de ciocolata deasa.Varianta cu gem nu am incercat-o ci doar cea cu crema de la cofetarie
Varianta mama
250 gr unt (margarina)
350 gr faina
100 gr zahar
140 gr nuca
2 galbenusuri , putina sare
Se amesteca bine toate cele de mai sus apoi se intinde aluatul intr-o foaie subtire din care se taie rotite cu o cana si se coc pe dosul tavii tapetata cu faina .Se unge cu crema de ciocolata din (zahar, unt ,ciocolata menaj aprox 80 gr fiecare) doua cate 2 si se pune o glazura de ciocolata deasupra din ciocolata topita.
Varianta 2
Aluat fara nuca Aluat cu nuca
200 gr faina 200 gr faina
100 gr zahar pudra 150 gr unt
60 gr unt 150 gr nuca
60 gr untura 2 linguri rom
1 ou 1 lingura cacao
1 plic zahar vanilat
Crema
100 gr zahar pudra
150 gr unt
2 linguri cacao
1 lingurita rom
3 plicuri zahar vanilat
Glazura
200 gr zahar pudra
2 linguri cacao
4 linguri apa fierbinte
1 lingura unt
Se face din toate ingredientele( ori varianta cu nuca ori cea fara nuca de aluat) si se face un aluat care se lasa peste noapte in frigider.
Se intinde un aluat gros de 5 mm si se taie cu paharul forme rotunde .Se coc la foc potrivit si se lasa la racit dupa.
Crema-se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat spuma apoi se adauga cacao si rom..Se lipesc 2 cate 2 formele rotunde cu crema .
Glazura-se amesteca toate ingredientele si se pun peste islere.
Se servesc dupa 2-3 zile
http://artaculinara.com/islere-1120.html
http://veronicascakes.blogspot.com/2011/01/islere.html
http://www.desszert.eu/ro/isler_ro
http://www.jmihai.ro/blog/prajitura-isler/
Varianta mama
250 gr unt (margarina)
350 gr faina
100 gr zahar
140 gr nuca
2 galbenusuri , putina sare
Se amesteca bine toate cele de mai sus apoi se intinde aluatul intr-o foaie subtire din care se taie rotite cu o cana si se coc pe dosul tavii tapetata cu faina .Se unge cu crema de ciocolata din (zahar, unt ,ciocolata menaj aprox 80 gr fiecare) doua cate 2 si se pune o glazura de ciocolata deasupra din ciocolata topita.
Varianta 2
Aluat fara nuca Aluat cu nuca
200 gr faina 200 gr faina
100 gr zahar pudra 150 gr unt
60 gr unt 150 gr nuca
60 gr untura 2 linguri rom
1 ou 1 lingura cacao
1 plic zahar vanilat
Crema
100 gr zahar pudra
150 gr unt
2 linguri cacao
1 lingurita rom
3 plicuri zahar vanilat
Glazura
200 gr zahar pudra
2 linguri cacao
4 linguri apa fierbinte
1 lingura unt
Se face din toate ingredientele( ori varianta cu nuca ori cea fara nuca de aluat) si se face un aluat care se lasa peste noapte in frigider.
Se intinde un aluat gros de 5 mm si se taie cu paharul forme rotunde .Se coc la foc potrivit si se lasa la racit dupa.
Crema-se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat spuma apoi se adauga cacao si rom..Se lipesc 2 cate 2 formele rotunde cu crema .
Glazura-se amesteca toate ingredientele si se pun peste islere.
Se servesc dupa 2-3 zile
http://artaculinara.com/islere-1120.html
http://veronicascakes.blogspot.com/2011/01/islere.html
http://www.desszert.eu/ro/isler_ro
http://www.jmihai.ro/blog/prajitura-isler/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu