FoodieBlogroll

sâmbătă

Budinca de orez

Primita tot de la matusa din Rosia Montana acolo am si incercat preparatul :)

1 1/2 litri lapte
1 cana orez
zahar dupa gust (nu prea dulce)
4 oua
putina sare
Se fierbe orezul in lapte cu putina sare.Cand este fiert se lasa sa se raceasca .Galbenusurile se freaca cu 4-5 linguri de zahar.Albusurile se bat spuma.Se amesteca intai galbenusurile si apoi albusurile cu orezul fiert.

Dupa gust se pot adauga si stafide , coaja de lamaie sau esenta de rom.

Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina .Se da la cuptor si se tine pana cand se rumeneste la suprafata.

Deasupra se poate pune sirop de zmeura sau sos de ciocolata.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese