Din caietul de retete al mamei vechi de cand lumea :) la noi asta e prajitura Mara si nu prea seamana cu cele care se denumesc tot asa la ora actuala .
1 kg mere rase dar nestoarse
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite scortisoara
2 cani zahar
2 cani faina
3 oua
Se amesteca pe rand (in ordine) cele de mai sus si se coace compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa sa se racoreasca in tava si apoi si toarna glazura de mai jos .
Glazura:
10 linguri zahar
4 linguri apa
2 linguri cacao
125 gr margarina
Se amesteca cele de mai sus si se fierb 10 minute.Dupa ce s-a racorit glazura se toarna peste prajitura racorita.Se taie prajitura apoi imediat in bucatele.
1 kg mere rase dar nestoarse
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite scortisoara
2 cani zahar
2 cani faina
3 oua
Se amesteca pe rand (in ordine) cele de mai sus si se coace compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa sa se racoreasca in tava si apoi si toarna glazura de mai jos .
Glazura:
10 linguri zahar
4 linguri apa
2 linguri cacao
125 gr margarina
Se amesteca cele de mai sus si se fierb 10 minute.Dupa ce s-a racorit glazura se toarna peste prajitura racorita.Se taie prajitura apoi imediat in bucatele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu