FoodieBlogroll

vineri

Zama de macris cu oua /Supa de macris

Reteta de la mama :Se face rantas din 25 ml ulei si 2 linguri de faina care se calesc putin impreuna , apoi se adauga 2 graunte usturoi taiate felii subtiri si se amesteca.Se ia de pe foc si se pune 100 ml lapte si apa 2 litri si sare dupa gust.Apoi se adauga macrisul , aprox 300 gr macris, taiat marunt .Se poate adauga si macris de la congelator fara sa fie dezghetat inainte .

Se pune pe foc si cand ajunge sa de-a in clocot se pun oua intregi sparte direct in oala .Numarul oualor este in functie de preferinte. Se tine la fiert pana cand sunt fierte ouale si galbenusurile sunt tari.

Mai exista o varianta de rantas care se face cu ulei si putina slaninuta taiata marunt care se frig putin impreuna si apoi se pune faina .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese