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vineri

Prajitura cu mere




Urmeaza reteta de la mama

500gr faina 
1 praf de copt
2 linguri unsoare
150 gr zahar
2 galbenusuri
smantana aprox 5 linguri din cea care are cel putin 20% grasime
mere rase aprox un kg amestecate cu zahar si putina scortisoara dupa gust (un kg de mere dupa ce au fost rase nu dintr-un kg de mere)

tava de 40/30
Se face  un aluat din toate cele de mai sus , sa nu se lipeasca. Se imparte apoi in 2 si se intinde cu sucitorul 2 foi de marimea tavii.La mijloc se aseaza merele amestecate cu zahar si scortisoara.Se da la cuptor preincalzit prima data mai mare (2) apoi la mai mic aprox in total au fost vreo 40 min, este gata cand e rumena pe deasupra.

Alte variante





http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2011/09/placinta-cu-mere.html

http://ricette.giallozafferano.it/Crumble-di-mele.html

sursa https://www.facebook.com/photo.php?fbid=299563776766717&set=a.299560156767079.68141.299522523437509&type=3&theater
TORTA DI MELE EXTRA SOFFICE:
Ingredienti:
300 gr farina
200 gr zucchero 
130 gr burro (potete sostituire con olio)
3 uova
2 - 4 mele (dipende dalla grandezza)
1 bicchiere di latte
1 bustina di lievito


Amalgamare bene le uova con lo zucchero. Aggiungere la farina e il lievito. Sciogliere il burro e intiepidire il latte (io li ho messi insieme in una tazza da thé in microonde per 1 minuto). Versare nell'impasto e unire le mele affettate finemente.
Infornare (forno già caldo) a 200° per circa 50 minuti (prova stecchino). Quando è tiepida spolverizzare con zucchero a velo.


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