urmeaza reteta de la mama
200 ml lapte caldut
25gr drojdie
putina sare
1ou
Se amesteca toate si se lasa aproximativ 15 minute la dospit.
Se adauga apoi 400 gr faina sau cat ia pana devine un aluat molcut si se lasa apoi inca aprox 15 minute la dospit.
Se fac bucati de aproximativ 100-150 gr care se intind foarte subtiri cu sucitoarea si se pune in mijloc umplutura dupa gust .
Pentru umplutura totala am utilizat 1 legatura marar verde,1 legatura cozi de ceapa,1 legatura loboda taiate marunt si frecate cu sare si apoi stoarse de apa.
Forma este diversa de la rotunda la plic model semiluna.Se frig in putin ulei pe ambele parti pana se rumeneste.
Varianta 2 este cu aluat clasic de paine
apa,sare,drojdie,faina
umplutura cea mai buna este cu cas de oaie si verziturile de mai sus amestecate bine
Alte variante aici
http://totceimiplacemie.blogspot.it/2012/02/placinta-codreneasca-maramures.html
200 ml lapte caldut
25gr drojdie
putina sare
1ou
Se amesteca toate si se lasa aproximativ 15 minute la dospit.
Se adauga apoi 400 gr faina sau cat ia pana devine un aluat molcut si se lasa apoi inca aprox 15 minute la dospit.
Se fac bucati de aproximativ 100-150 gr care se intind foarte subtiri cu sucitoarea si se pune in mijloc umplutura dupa gust .
Pentru umplutura totala am utilizat 1 legatura marar verde,1 legatura cozi de ceapa,1 legatura loboda taiate marunt si frecate cu sare si apoi stoarse de apa.
Forma este diversa de la rotunda la plic model semiluna.Se frig in putin ulei pe ambele parti pana se rumeneste.
Varianta 2 este cu aluat clasic de paine
apa,sare,drojdie,faina
umplutura cea mai buna este cu cas de oaie si verziturile de mai sus amestecate bine
Alte variante aici
http://totceimiplacemie.blogspot.it/2012/02/placinta-codreneasca-maramures.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu